(096) 38 51 484
(044) 232 38 92

Звоните с 8:30 до 20:00

Снігозатримувачі для м’якої покрівлі

Снігозатримувачі для мягкой покрівлі в порівнянні з снігозатриманням на металевих покрівлях має свої особливості.

По-перше, згідно з будівельними нормами, максимальний кут ухилу скатів м’яких покрівель не повинен бути більше 15 градусів. При таких невеликих ухилах лавиноподібне сходження снігу малоймовірно і потужні снігозатримувачі для м’якої покрівлі швидше за все не знадобляться.

По-друге, на відміну від металевих покрівель, м’які покрівлі мають шорстку поверхню, утворену верхнім шаром покриття, що складається з кам’яної крихти, що також створює несприятливі умови для зісковзування снігових мас.

По-третє, монтуючи снігозатримувачі для м’якої покрівлі, немає необхідності вносити зміни в конструкцію обрешітки, як у випадку з металевими покрівлями, оскільки м’яка покрівля по всій площі має жорстке підстава з дощок або вологостійкої фанери, до якого можна кріпити снігозатримувачі практично без обмежень.

Враховуючи всі ці особливості м’яких покрівель, у більшості випадків можна обійтися установкою точкових снегозадержателей — снегостопоров, розташувавши їх в шаховому порядку в нижній частині покрівельних скатів.

Снегостопори це вузькі смуги оцинкованої та пофарбованої сталі, зігнуті на кінці у вигляді трикутників. Монтують їх одночасно з монтажем покрівельного покриття, прикручуючи за допомогою саморезов до жорсткої основі, і накриваючи місце кріплення наступним листом покрівельного матеріалу. Можливо кріплення снегостопоров і на готову покрівлю, в цьому випадку використовують прокладки з атмосферостійкою гуми, щоб уникнути протікання покрівлі в місцях кріплення.

В окремих випадках, коли домовласники в порушення будівельних норм зводять м’які покрівлі з великими кутами нахилу скатів, може знадобитися установка трубчастих або гратчастих снегозадержателей. Трубчасті снігозатримувачі отримали найбільш широке поширення, вони складаються з пари сталевих оцинкованих труб діаметром 25-32мм і трьох кронштейнів, в отвори яких ці труби вставляються. Снігозатримувачі для м’якої покрівлі фарбуються в кольори покрівельного покриття, тому вони малопомітні на покрівлі і не порушують гармонію її вигляду.

Монтуються трубчасті снігозатримувачі на катепал допомогою саморезов до жорсткої основі покрівлі з використанням атмосферостійких гумових прокладок. Снігозатримувачі для м’якої покрівлі повинні розташовуватися в районі несучих стін паралельно карнизу встик або в шаховому порядку. При необхідності великі ухили і довгі скати снігозатримувачі на катепал встановлюються в кілька рядів.

Для забезпечення безпеки м’якої покрівлі найкраще дотримуватися будівельні норми і не зводити дахів з крутими схилами, а також застосовувати точкові снігозатримувачі, монтуючи їх одночасно з покрівельним покриттям. Це допоможе уникнути порушення цілісності покрівельного покриття і ризику протікання в місцях кріплення снігозатримувача.