(096) 38 51 484
(044) 232 38 92

Звоните с 8:30 до 20:00

Як купити черепицю

До складу покрівельного покриття входить величезна кількість елементів.

Перше, про що треба задуматися, при влаштуванні кровли, чи буде в будинку горище, aбо будинок буде мати мансарду.
На Русі під дахом традиційно влаштовувалося горищне приміщення. Воно надійно захищало будинок від холоду, забезпечувало вентиляцію і провітрювання конструктивних елементів даху, а разом було і місцем для зберігання старих речей. Загадкове і трохи таємниче приміщення горища завжди привертало увагу дітей, які любили там грати, ось чому сюжети багатьох дитячих книг починаються або відбувається на горищі — «Історія, якої немає» М.Енде, «Тимур і його команда» А.Гайдара та інші.

З конструктивної точки зору горище значно підвищує надійність і довговічність даху, і в цьому його безперечна гідність. Однак, де плюс там і мінус: наявність горища підвищує вартість коробки в порівнянні з будинком, що має мансарду.

З приходом зарубіжних технологій все частіше стали будувати саме такі будинки з мансардою, а не з традиційним горищем. Саме поняття мансарда було введено у Франції в 17-му столітті і означає житлове приміщення безпосередньо під дахом, яка служить стелею. При цьому внутрішній простір будинку використовується максимально, внаслідок чого вартість коробки будинку істотно зменшується. За кордоном при будівництві будинків для середнього класу саме такої конструкції віддається перевага.

Однак на початку 90-х років, після першого буму будівництва мансардних будинків в Росії, виявилося, що гадана простота пристрою мансардного даху приховує масу технологічних тонкощів. В результаті більшість дахів цього типу виявилися невдалими.

Зрозуміло, що збиток від протечки, нехай навіть невеликий, незрівнянно вище в мансарді, чим від протечек горищного даху. У першому випадку вода потрапляє безпосередньо в кімнату і, якщо необхідний ремонт, то він ведеться в житловому приміщенні. Невдалий досвід сильно розчарував багатьох домобудівників і змусив повернутися до горища.

Спробуємо розібратися, де ж істина. Головна причина неприємностей з мансардним дахом в тому, що такий дах піддається не тільки впливу вологи зверху, коли йде дощ або сніг, але і, як це не дивно, знизу. Спочатку це було абсолютно незрозуміло некваліфікованим будівельникам. Саме волога, що міститься в повітрі, що поступає з житлових помешеніє, і випадна конденсатом на внутрішній поверхні даху через перепад температур, а це, на жаль, закон фізики, стала руйнівником мансард. Мені доводилося спостерігати дивовижний парадокс, коли в ясну прохолодну погоду з даху мансардного поверху лився в будинок справжній «дощ». Виявляється, на внутрішній поверхні даху було настільки багато конденсату, що протягом декількох місяців він повністю просякнутий товстий шар утеплювача і вже після цього пролився вниз.

Щоб уникнути подібної неприємності, в технології мансард передбачається пристрій парозащитного шару, недопускати тепле вологе повітря з житлових приміщень вгору до черепиці. Крім цього, внутрішня холодна поверхня черепиці за допомогою спеціальних конструктивних рішень повинна добре провітрюватися і мати під собою й гідроізоляційний шар. А між цими захисними шарами укладається надійна теплоізолююча система. Ось тоді неприємностей з конденсатом не буде. Насправді цих тонкощів багато і знати їх неспеціалістові зовсім необов’язково. Головне, щоб це знала будівельна компанія, що узялася будувати будинок.

Тепер, володіючи наведеною інформацією, ви й самі можете прийняти обгрунтоване рішення, яку систему даху вибрати — мансардну або горищну.

Доставка в Київ, Харків, Дніпропетровськ, Одеса, Кременчук, Маріуполь, Миколаїв, Суми, Вінниця, Кривий Ріг, Луцьк, Запоріжжя, Мелітополь, Черкаси, Полтава, Львів, Біла Церква, Херсон, Чернівці, Ужгород, Івано-Франківськ, Житомир, Рівне, Краматорськ.